Steungroep
Mpokolo Congo vzw

Alloo met Ivo
18 april 2022

In de reportagereeks “Alloo in de buitenlandse gevangenis” van VTM, trok Luk Alloo ook naar de “Prison Centrale” in Kananga. Daar was Père Ivo uiteraard de geknipte persoon om Luk Alloo te gidsen en informeren. Het werd een pakkende reportage, uitgezonden op 16 maart 2017. [⇒ De reportage is te herbekijken op VTM GO via deze link, of via VTM GO op je smart TV (seizoen 2, aflevering 2).]

Het geplande verlof van Ivo in het voorjaar van 2020 vonden we een geschikt moment om Ivo en Luk Alloo eens terug samen te brengen voor een info-moment. De corona-pandemie stak echter stokken in de wielen: pater Ivo moest noodgedwongen zijn verlof uitstellen. Maar uitgesteld is niet verloren…

Op paasmaandag 18 april 2022 organiseerden we “Alloo met Ivo” in de Don Boscoparochie in Buizingen.

We mochten meer dan honderd aanwezigen verwelkomen.

De meer dan honderd aanwezigen – het deed Ivo zichtbaar plezier – aanhoorden tijdens dat gesprek ook hoe Ivo begaan blijft met zijn mensen, alle mogelijkheden ter verbetering onderzoekt hetzij om de Congolese autoriteiten over de brug te halen meer inspanningen te doen, hetzij om samenwerking met andere plaatselijke hulporganisaties te stimuleren, hetzij om donorinstanties in België en Nederland te overtuigen.

Workshop bloemstuk maken

Er kon vooraf ook ingeschreven worden om, vóór het interview, een workshop bloemstuk maken te volgen. Een elftal creatievelingen hebben zich dan aan het werk gezet, met onderstaande resultaten: enkele prachtige werkstukjes.

Gevarieerd koud buffet

Ondertussen is een ploeg ijverige mensen zich aan het inzetten om het gevarieerd koud buffet tijdig te kunnen serveren.

De totale opbrengst van deze dag (Buffet, drank, tombola, bloemschikken en giften) bedroeg 2890,50 euro! Heel veel dank namens de kinderen van Mpokolo wa Muoyo.

Tombola

Vooraf hadden we via Facebook en het buurtnetwerk Hoplr opgeroepen om tombolaprijzen binnen te brengen. Op deze vraag werd zeer enthousiast gereageerd, zodat we voor onze tombola meer dan 100 prijzen konden verloten. Dit bezorgde ons een mooie opbrengst van 585 euro!